Macam Mana Nak Main Forex




Macam Mana Nak Main ForexPagina i khas untuk newbie yang nak belajar macammana nak trade FOREX. Perkara primeiro yang kita kene tau ialah macammana nak TRADE. Macam mana nak open post (entrada-iaitu berjual beli dalam forex) ok sedikit penerangan ringkas tentang forex. Kita boleh untung bila kita COMPRAR (LONGO) atau pon beli dan selepas kita beli mercado naik. Kita boleh untung bila kita VENDER (CURTO) atau pon jual dan selepas kita jual mercado turun kita boleh rugi bila kita COMPRAR tapi lepas kita comprar mercado turun kita boleh rugi bila kita VENDER tapi lepas kita vender mercado naik..faham x. Ok ni contoh. OK para BAKAL pelajar sekalian. Cuba lihat foto filmada saya diatas. Itu dua dua saya punya akaun. Conta ao vivo. Tgok berapa profit yang ada kat situ. Sendiri ingat ea huhu .. ok nampak x ammount 86 dalam screenshot yang bawah tu. Itu ialah 86pip. Macam mana kita boleh untung dalam forex Jawapan: Kamu ada USD 100 dalam trading account kamu. Kamu akan trade akaun kamu itu. Ok .. Kalau modal (Capital) ada USD 100. nilai yang selamat untuk kamu comercio ialah maksimum 0.20sen in the satu lot atau 1 pip. Misalannya kamu comprar ketika harga matawang EURUSD (Euro vs USD). Kamu comprar ketika harga berada pada 1.3000. Kemudian selang dua jam harga semasa berada pada 1.3030. Maksudnya apa. Maksudnya kamu sudah positivo 0,0030 ataupun bersamaan 30pip. Katakanlah kamu entry dengan lot 1pip0.20 pada harga 1.3000 dan harga sekarang berada pada 1.3030 jadi. Kamu sudah untung 30pip so sekarang kamu sudah untung sebanyak 0.20x30pip USD 6. tetapi..ingat posicao kamu belum fechar lagi ianya dianggap flutuante tapi flutuando positivo .. kemudian kamu close position comprar kamu tadi. Dan USD 6 akan masuk keladam balanca akaun kamu tao total akaun sekarang adalah USD 106 (USD62 modal USD100). Eleh. USD 6 nak buat ape. Weh USD 6 cuba kali 3 berapa RM18 tau tu setakat satu entrada jek sehari jek. Amik la KONSISTEN kamu buat USD 6 sehari RM 18 sehari. Cukup dua minggu trade (10 hari) kamu retira dapat USD 60 RM 180. sape nak bagi. Itu USD 6 kalau macam screenshot saya kat atas tu satu entry 80pip. Kalau 1 pip 1USD berapa kalau 1pip saya bukak 10USD berapa untung sehari. Ada orang buat lucro sehari comercio lucro boleh tampung sebulan punya perbelanjaan. Tetapi bukan senang nak dapat semua tu kene BELAJAR kene BERKORBAN. Saya dah 4 tahun trade saya tau lah apa yang saya dah korbankan dan apa yang saya dah belajar aru boleh buat lucro lagi banyak dari screenshot atas tu. Ok masuk dah bab ke-2. Eh ada bab ke. Ok untuk trade kita kene ada analisis. Untuk newbie yang betul2 serio nak menceburkan diri dalam bidang forex ni saya akan bantu. Saya akan bukak kelas secara online untuk belajar analisis yang simples dan mudah dan pastinya boleh buat lucro yang konsisten. Terdapat pelbagai cara untuk analisis ada yang guna indicador, ada yang guna noticias untuk comercio ada yang analise tecnica, fundamental, comercio de cartazes nus. Macam macam ... Terus terang saya guna comercio de cartazes nus. Indicador de tanpa. Analise de diagramas nus basicos de Contoh mudah: Suporte e suporte resistentes e resistentes a faham x e resistencia ao seu macaco. X faham ok, basicamente, suporte para resustance ni menunjukkan dimana zon zon yang possivel mercado akan buat U-turn. Tgok photo atas tu. Mercado sampai suporte dia mantul naik bila mercado sampai resistencia dia turun. Aaa ni baru basic sikit je nak tahu lebih lanjut. Ada kelas nanti saya buat GESTAO DE DINHEIROS ni penting. Xkira betapa hebat pon seorang tader tu tapi kalau gestao de dinheiro dia falhar. Semua dia falha. Dalam forex pergerakan mercado kita boleh baca tetapi PROBABILIDADE (KEBARANGKALIAN) mercado bergerak melawan analisis kita tetap ada. Por isso situam a gestao do dinheiro datangnya. Contoh: Ali depositar USD 100. maksimum lot alu boleh buka ialah usd 5. katakanlah Ali entrada 1 pip USD 5. kalau dia positivo 10 pip dia dah nao encontrado USD 50. besar tu untung. TETAPI. Kebarangkalian market bergerak melawan analisis kita itu tetap ada. Katalah market bergerak melawan ALI jadi sampai negativo 10pip. ALu dah rugi USD 50. kalau dia gerak negativo 10pip kalau dia gerak lebih. Abis capital kene telan. Sesiapa yang serius nak belajar comercio forex. Saya akan bagi Gerenciamento de dinheiro dalam bentu Excel. GRANDE NAK BELAJAR FOREX ok. Kepada sesiapa yang serio nak belajar boleh daftar kat bawah ni ada formulario online. Daftar lah jangan malu-malu. Ok terus terang nak belajar taxa basica adair yang akan dikenakan. Tak mahal. Ada dua jenis fee 1) RM50 (Kelas Online Basic Forex) Silibus: a) O que e Forex Trading (Apa itu perdagangan forex) b) Como Ganhar Dinheiro Com Trading c) Metatrader 4 interface da plataforma (Como Usar) d) Gerenciamento de Dinheiro . E) Analise basica de negociacao (suporte basico e resistencia, Fibonacci basico, padrao basico de castical) f) Risco e recompensa e gerenciamento de dinheiro. 2) RM100 (Kelas Online Basic Forex) silibus same seperti diatas Live Trading Account (USD10) Beneficio Saya akan bantu dan monitor Live Account anda dan bantu anda buat profit dengan akaun Trading anda. Dalam Masa sebulan atau kurang saya akan cuba bantu anda growthkan akaun USD 10 anda mengikut Gerenciamento de dinheiro tgok akhir bulan boleh dapat lucro Silibus: a) O que e Forex Trading (Apa itu perdagangan forex) b) Como Ganhar Dinheiro Com Trading c) Intermediario de Negociacao Analise (Suporte Intermediario e Resistencia, Fibonacci Intermediario, Padrao Basico de Candlestick) d) BVB (Bull vs Bear Dominan Market Concept - acao de preco simples) e) Risco e Recompensa e Gerenciamento de Dinheiro. Saya bagi: suporte dalam group fb yang akan ditubuhkan nanti. Bila ada estudante la yang nak belajar .. Saya Tidak Janjikan Syurga. Chewahh. Tapi saya akan bantu anda menimba ilmu yang boleh jana wang melalui forex. Saya tidak akan sruh estudante saya ni semua cari orang buat afiliado bagai. Saya cuma akan suruh estudo mercado sahaja. Saya tidak akan suruh estudante saya laburkan duit untuk saya tradekan. Tetap saya akan bantu estudante saya comercio akaun mereka sendiri .. Daripada anda berhabis duit beli e-book forex semua beli e-book marketing on-line yang tah macaco macaco. MLM MLM. Programa Melabur Dalam MLM yang tidak dijamin untung. Baik anda modalkan sikit untuk menimba ilmu dengan adanya seorang MentorGuru. Mungkin ramai yang tertanya tanya. Betl ke boleh buat duit. Betul ke mamat ni (saya la tu) boleh ngajor orang. Bagus ke sistem dia ok. Sesiapa yang nak belajar silakan. Taxa dah murah dah ni. Dulu kawan saya bayar RM250 belajar guna metatrader jek. Tak belajer pon analisis. Mane anda nak pilih Ingat. Nak berjaya kene ada 1) MENTOR 2) ILMU 3) DAYA TINDAKAN 4) PENGORBANAN nak belajar sendiri. Boleh pergi kat babypips dapatlah belajar. Tapi kalau tiada orientacao atau mentor memang makan masa untuk belajr lagi2 newbie yang tidak tahu langsung atau tahu sikit sikit tentang forex. Kelas saya bukan jalan mudah atau jalan pantas untuk jadi seorang comerciante yang konsisten tetapi kamu semua akan ada apoio dari saya melalui grupo facebook nanti .. ok pertimbangkan lah. Sesiapa yang nak belajar boleh isi form kat bahagian NEWBIE ONLINE CLASS REGISTRATION Pembayaran Boleh Dibuat kepada Mohd Hairuddin Wahit Maybank: 151146628763 SEBELUM BUAT APA APA BAYARAN SILAKAN ADICIONAR SAYA skype: kai. wahit dan tulis: nak Belajar forex nak siga sinal: clique no link ni link Carigold sampai bile nak seguir o sinal. Bila nak mahir trade sendiri .. Nak ada akaun tanpa deposit boleh klik banner kat bawah nun. BOLEH ISI FORM INI PERINGATAN: Ini bukan skim cepat kaya, saham internet haram, perjudian, perlaburan haram dan sebagainya. Ini adalah Perlaburan Forex yang sah dan akan di daftarkan didalam forex menggunakan akaun individu (akaun milik anda sendiri) Saya hanya membantu dengan cara mengajar teknik dan analise tecnica. Tiada Paksaan Dari Sesiapa Untuk Menyertai Forex Ini. Sebaiknya seorang pemula memang harus serius dalam melakukan latihan karena dengan trading serius akan meningkatkan peluang untuk bisa memperoleh lucro yang maksimal. Sekarang saya deposit 50 di Octafx walaupun memang bisa trading dengan dana yang lebih kecil yaitu 5. namun bagi saya hal ini lebih aman e nyaman apalagi ada deposito bonus 50 Assalamualaikum. Sy berminat nk blaja trade. Selain add kat skype kat fb ade x Sy nak juga mcm mn nak jumpa tuan ye Ade Fb ou wechat. Sy nak blaja terus ngn tuan blh. Sy nak blaja terus ngn tuan blh. Saya serius nak belajar..mcm mana caranya boleh whatapp saya do 60143846157 Blh ajar melalui wasap grupo atau telegram 0104645376 Kelas Forex Teknik quot 100 PIP quot amp Sinal PERCUMA Kandungan Kelas Forex Teknik 100 PIPS Sehari. Quot: Sesi Iniciante: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader Sesi Intermediate. News amp Naked Trading - Teknik 100pips Sehari Sesi Advance: Swing amp Technical Trading - Long Term Trading Kelas (Personal Coaching) dijalankan di Seluruh Negara pada hari Ahad atau Rabu di kawasan sekitar. Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, Seremban, Port Dickson, Kuantan, Chini, Perak, Miri, Kota Kinabalu, Sandakan, Bintulu, Kuching, Klang, Terengganu, Kerteh, Pulau Pinang, Labuan, Puchong-Putrajaya, Kelantan, Langkawi amp Kerteh Kelas juga boleh diambil secara Online Pendaftaran boleh dibuat di. OIIM. co. nr Maklumat lanjut di. KLFX. blogspotkepada semua dan selamat belajar bagi yang masih baru mengenai forex. Bagi saya, menjalani kehidupan sebagai pedagang forex merupakan satu kerja yang amat menguntungkan. Tapi dengan semangat yang besar tanpa modal tiada guna juga, tapi kalau ada modal sikit pun memadai RM35 pasti berjaya atau RM3.70 pun dah memadai. Ia cukup untuk memorex. Disini saya akan ajar cara mendaftar FOREX. Tapi sebelum itu saya akan terangkan kelebihan forex secara ringkas. Kalau nak tau lebih dalam lagi lawat web seperti FXCM, Liteforex, babyforex dan macam-macam lagi. 1. Jual beli matawang Major de Menor. Major tu wang yang besar nilainya dari minornya. Contoh: GBPUSD: GBP-major (lebih mahal nilai). USD - menor (nilai kecil sikit) 2. Jual atau Beli. Kedua-duanya mendapat untung. Ni parte yang paling mendebarkan dan menyeronokkan. Kalau tak pecaya tanya mereka yang suka main forex 3. tempoh masa trade ialah 5 hari, 24jam. Waktu kita malaysia, mula jam 6 pagi hari isnin, hingga kul 6 pagi hari sabtu. 4. dapat untung, boleh masuk wang dalam akaun banco kita kat malaysia. Part paling bahagia bagi saya. Tiada guna kita untung banyak tapi untung yang kita dapat tak masuk dalam akaun kita. Buat masa sekarang asyik masyuk je ni. Sukur la. Rasa tu je yang paling penting. Sekarang saya akan entrou macam mana nak berFOREX dalam INSTAFOREX. Pasti semua nak tau kan. SEBELUM SAYA MENERUSKAN ILMU INSTAFOREX. SAYA TERANGKAN KELEBIHAN INSTAFOREX TERLEBIH DAHULU BERBANDING YANG LAIN. 1. BILA MENDAFTAR AKAUN INSTAFOREX, ANDA AKAN MENDAPAT BONUS tapi bersyarat: a. Bonus US30 jika memasukkan modal usd100 ke atas b. bonus US200 jika memasukkan modal usd800 ke atas c. bonus US1000 jika memasukkan modal usd5000 ke atas tu jerrr dan banyak lagi. Seterusnya ikut cara dibawah. Satu per satu. 1. Masuk ke halaman web instaforex. Copie o link ini 2. Klik For Traders --- Open Live acccount 3. Klik aceita aggrement. Seterusnya..pronto 4. Isi forma apa yang diperlukan. Dan dalam affialate code isikan noombor ini 58774 5. Perlu diingatkan bahawa passwaord anda tolong ingat dan hafal. Ia penting untuk urusan memasukkan dan dan mengeluarkan dana wang anda. Kalau saya, saya simpan dalam buku khas forex. Dibawah ini disertakan peringatan sebelum e um formulario de apresentacao e as: as senhas Traders8217 e investores8217 devem ser complicadas, conter 8 a 15 simbolos e pelo menos 2 dos 3 tipos de simbolos: letras minusculas, letras maiusculas e numeros. Simbolos especiais can8217t ser usado (mesti ada 8-15 dalamya. Ada huruf besar dab kecil abjad nombor 1234567890) A senha do telefone e uma palavra que voce pode dizer facilmente. Ele e usado como ID do client8217s durante operacoes comerciais ou financeiras feitas por telefone. (Apa2 jer. Nama anda pun boleh dong hehehe) O codigo-PIN e o mais importante durante as operacoes de retirada. Deve conter de 8 a 15 simbolos, letras de alfabeto latino apenas e numeros. Por favor, use simbolos que voce possa lembrar facilmente. (Nak senang sama kan pasword di atas jer.) Se o codigo PIN for perdido, a recuperacao pode ser um processo de longo prazo, pago ou impossivel. Setelah anda envie. Anda akan diberikan ringkasan pendaftaran anda bersama dengan no akaun trading. Tulis dan ingat. Ianya. Sila salvar como atau imprimir atas tulis di dalam buku khas forex anda. Ia amat penting untuk masuk dartaf, mengeluarkan wang ke akaun LR anda. 6. setelah siap, anda perlu download terminais l. 7. baixar o terminal di laman ini instaforexindex. phpxGSI. Klik muat turun terminal trading. Setelah selesai, faca o download, klik execute atau install. 8. setelah selesai download paparan instatrader warna merah akan muncul di desktop anda. Klik icon tersebut maka akan keluar terminalplatfom trading anda. Sekarang anda boleh membuat trading. Klik abre akaun. Masukkan no akaun trading tadi bersama comerciante de palavras-chave dan tukar demo kepada live trading. Klik ok. Dinasihatkan anda daftar untuk akaun demo terlebih dahulu untuk menyesuaikan trading forex supaya mendapat untung yang berterusan. 9. Sekarang anda ada akaun real dalam instaforex. LANGKAH KEDUA. MEMASUKKAN DANA MODAL 1. sekarang anda belum ada modal. Entao, bagi saya, anda dinasihatkan supaya membuka akaun dalam akaun Liberty Reserve (LR) terlebih dahulu. 2. Assine membuka akaun ini. 3. setelah siap inscreva-se, anda perlu masukkan duit kedalam akaun LR anda ini. Oleh dinasihatkan anda membeli USD dolar dari pedagang matawang. Klik di BuySell LR dalam web liberty reserva anda akan dapat mengetahui comerciante yang ada menjual matawang usd ii. 4. bagi orang MALASIA seperti saya, saya syorkan anda membeli USD dari anda boleh membeli USD melalui Cimbclicks atau maybank2u. Saya amat berpuas hati dengan khidmat comerciante ini. Peringatan: ada comerciante yang menipu seperti nittogold dan sekarang sudah mampus kerana menipu pelanggan. Sila ikut forum dalam forex untuk mendapat kepastian. 5. setelah itu, anda akan mendapat usd dan anda boleh memasukkan modal anda usd ke dalam akaun liteforex. Nota. Anda boleh membeli dan menjual USD modaluntung anda dengan gold-wire. Ou snapgoldlibertyreserveusdbuy-my. php Pastikan e-mail andal aktif kerana semua pembayaran akan dihubungi melalui email. LANGKAH KE TIGA: MEMASUKKAN DANAMODAL DARI AKAUN LIVERTY RESERVE KE DALAM AKAUN TRADING INSTAFOREX (PLATFORM INSTATRADER) 1. sekaang anda mempunyai akaun a reserva de liberdade de identidade (LR), dan anda telah membeli USD daripada pedagang matawang seperti fio de ouro dan snapgold tadi. Untuk dimasukkan ke dalam akaun LR anda. 2. Untuk memasukkan modal ke dalam akaun trading instaforex meta trader. Anda perlu ke laman instaforex kembali. Klik dan copia link ini 3. sekarang anda berada di web instaforex yang seguro atau selamat. Pastikan ada dalam web yang betu. Jangan ada kesalahan kerana kita takut laman web phising. 4. Dinheiro de deposito Kilk ---- pilih KLIK liberdade reserva sahaja. JANGAN PILIH LR EUR. 5. TAIP nombor akaun instaforex anda bersama pasword. Kemudian isikan MODAL anda. Yang hendak dimasukkan sebagai modal pelaburan forex. 6. setelah itu, anda akan memasuk ke akaun LR anda. Isikan seperti biasa dan seterusnya sehingga ke klik yang terakhir iaitu COMFIRM. 7.sETELAH selesai melakukan 1-6, anda perlu membuka instatrader anda yang serupa dengan logo negara kita dan ia berwarna merah .. 8. tunggu sehingga update. Wang modal anda sekarang ada di dalam akaun trading anda. Tao selamat bertrading. LANGKAH KEEMPAT: MENGELUARKAN DANA 1. sudah tentu bila ada keuntungan anda hendak keluarkan wang tersebut dan dimasukikan kedalam akaun bank anda. 2. Entao, untyuk keluarkan wang anda, anda ke web instaforex, ke pengeluaran dana deposito de dinheiro e retirada. Untung anda akan masuk ke dalam akaun LR anda terlebih dahulu, biasanya mengambil masa kadang2 beberapa jam dan tidak lebih 24 jam, - dari LR, anda boleh jual untung kepada fio-ouro. Dll dan wang anda akan masuk ke dalam akaun bank sendiri beberapa hari kemudian .. sekian terima kasih. 1. kelebihan instaforex. Tidak ada caj untuk mengeluarkan dana anda. Anda hanya di caj oleh espalhar sahaja. 2. Kalau anda amat berminat dengan FOREX e um boleh membeli perisisan Kuasaforex, solucao WWW, duniafx, dan bermacam2 lagi. Bagi saya, semua perisian ini telah saya cuba dan memang semuanya menakjubkan. Semuanya akan membolehkan anda mendapat keuntungan berlipat ganda. Ada lagi, jika anda berminat dengan platform lain, saya syorkan liteforex dan fxopen. Selain itu, anda boleh guna platform FXCM. Semuanya memang bagus. Este comentario foi removido pelo autor. Dapatkan pengembalian rebat atau komisi hingga 70 dari setiap transaksi yang anda lakukan baik perda maupun lucro, bergabung sekarang juga dengan kami trading forex fbsasian ----------------- Kelebihan Broker Forex FBS 1. FBS MEMBERIKAN BONUS DEPOSIT HINGGA 100 SETIAP DEPOSIT ANDA 2. FBS MEMBERIKAN BONUS 5 USD HADIAH PEMBUKAAN AKUN 3. PROPORCIONAR FBS 0 UNTUK AKUN ZERO SPREAD 4. GARANSI KEHILANGAN DANA DEPOSIT HINGGA 100 5. DEPOSIT DAN PENARIKAN DANA MELALUI BANL LOKAL Indonesia dan banyak lagi yang lainya Buka akun anda di fbsasian ----------------- Jika membutuhkan bantuan hubungi kami melalui: Tlp. 085364558922 BBM. Fbs2009 terima kasih admin. Saya ingin junte-se a dan mendalami ilmu forex nie. Harap tuan boleh bantu. Mensagem saya 0172857463 atau email kenshin363gmail Bonus untuk permulaan yang baik Dapatkan 123 di dalam akun bonus Anda Total bonus sebesar 123 Bonus bisa dipakai untuk trading selama 7 hari kerja dari bonus masuk ke akun Lucro Anda tidak terbatas Anda bisa dapat bonus tanpa butuh verifikasi dan notifikasi salam Saya eiqin. Saya mnt forex ni. Blh WhatsApp saya di nmbr 0126133255. saya bmnt. Blh terangkan kat saya. Salam saya eiqin. Saya mnt forex ni. Blh WhatsApp saya di nmbr 0126133255. saya bmnt. Blh terangkan kat saya.